Wstepem do tego bloga jest wlasnie przetestowany walentynkowy przepis na ciasto czekoladowe
(Glutenfri Chokladkaka med mandel ) i musze przyznac ze jest to pierwsze ciasto ktore naprawde mi zasmakowalo ,robi sie je szybko jest odpowiednio wilgotne i mocno czekoladowe . Polecam !
Skladniki :
200 g gorzkiej czekolady
125 g masla
170g cukru
lyzka waniliowego extraktu
100g maki migdalowej
6 jaj (bialka ubic )
Roztopic czekolade z maslem w wodnej kapieli .
Dodac reszte skladnikow do przestudzonej masy .
Na koniec dodac ubite bialka .Delikatnie wymieszac .Piec w temp .180C / ok 40 min .
Glazura
100g ciemnej czekolady
30g masla
50g cukru pudru
(mleko )
Dodatki
swieze truskawki
migdaly lub orzechy wloskie
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz